Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 23g17kcal0.4g3.5g0g0.2g
Porkkana 13g4.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 3.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g43kcal1g8.4g0g1g
Valittu annoskoko39g22kcal0.5g4.2g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g11kcal0.3g2.1g0g0.3g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.7g0g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204072