Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa14g2.3kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Ranskankerma Valio4.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6.1g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)2.7g7.3kcal0.8g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g83kcal6.2g1.4g5.8g0.4g
Valittu annoskoko39g42kcal3.1g0.7g2.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g21kcal1.6g0.4g1.5g0.1g
Arvot/100g100g106kcal7.9g1.8g7.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690