Paneer

Intialainen kotijuusto eli paneer

2 l täysmaitoa
0,5dl sitruunamehua

Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.

Lisää sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti kunnes maidon hera alkaa saostua kokkareiksi.

Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä pari minuuttia sekoitellen kunnes lisää maitoheraa jähmettyy.

Siivilöi saostunut hera ja sido harsoon tiiviisti.

Anna valua 1,5h ja aseta muodostunut juustopaakku sen jälkeen painon alle litistymään.

Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi ja käytä ruuanlaitossa. 2 l maitoa tekee 280g paneeria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 513 grammaa

Kimara
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, punainen (Valio), annos 100g38g24kcal1.2g1.8g1.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g49kcal2.4g3.6g2.6g0g
Valittu annoskoko39g25kcal1.2g1.8g1.3g0g
Annoskoko puolitettuna20g12kcal0.6g0.9g0.7g0g
Arvot/100g100g63kcal3.1g4.6g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222371