Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)3.6g2.4kcal0.5g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)4.9g5.1kcal0.8g0.1g0.1g0g
Seitiä kuutioina5.9g5.5kcal1.1g0g0.1g0g
Tilli tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy (de cecco)0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli2.8g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g32kcal4.8g0.8g0.6g0.2g
Valittu annoskoko39g16kcal2.4g0.4g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g8kcal1.2g0.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g40kcal6.1g1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770