Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g14g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha12g19kcal2.2g0g1.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.3g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.3g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk4g1.6kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g54kcal5g2.8g2.4g1.2g
Valittu annoskoko39g27kcal2.5g1.4g1.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g14kcal1.3g0.7g0.6g0.3g
Arvot/100g100g70kcal6.4g3.6g3.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421