Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 15g6.4kcal1.5g0.1g0g0g
Liivate 1.3g4.5kcal1.1g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.9g2.5kcal0g0.5g0g0.3g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g27kcal5.2g1.2g0g0.6g
Valittu annoskoko39g13kcal2.6g0.6g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g7kcal1.3g0.3g0g0.2g
Arvot/100g100g34kcal6.6g1.5g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=286954