Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu9g11kcal1g0g0.8g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa4.9g15kcal1.1g0g1.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4.9g29kcal1.2g0.3g2.6g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g10g5.7kcal0.9g0.5g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)2g11kcal0.4g0.4g1g0g
Seesaminsiemen2.9g17kcal0.8g0.3g1.4g0.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.5g4.7kcal0.4g0.1g0.3g0.4g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti1.5g8.3kcal0.4g0.2g0.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.3g0.1kcal0g0g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g214kcal12.4g4g16.8g1.8g
Valittu annoskoko39g107kcal6.2g2g8.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g54kcal3.1g1g4.2g0.5g
Arvot/100g100g272kcal15.8g5.1g21.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202