Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 9g25kcal2.4g0g1.8g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g6.9g7.4kcal0.2g1.4g0.1g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)3.4g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.8kcal0.4g0.6g0g0g
Sipuli 1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 4.6g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g2.3g8.9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g104kcal6.8g9.2g4.4g0.4g
Valittu annoskoko39g52kcal3.4g4.6g2.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g26kcal1.7g2.3g1.1g0.1g
Arvot/100g100g133kcal8.7g11.8g5.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385