Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.3g9kcal0g0g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.2kcal0.4g0.6g0g0g
Hiiva 1.3g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)7.6g25kcal2g0g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.5g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g190kcal8.6g24.2g6g1.4g
Valittu annoskoko39g95kcal4.3g12.1g3g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g48kcal2.2g6.1g1.5g0.4g
Arvot/100g100g243kcal11g30.9g7.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570