Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5.4g9kcal1g0g0.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 9g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Porkkana 0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Lanttu 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g35kcal2.4g3g1g0.2g
Valittu annoskoko39g17kcal1.2g1.5g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g9kcal0.6g0.8g0.3g0.1g
Arvot/100g100g45kcal3.1g3.8g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462