Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g1.2g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 14g5.4kcal0.1g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g5.6g10kcal1.1g0g0.6g0g
Basilika, tuore 0.2g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g7g2.8kcal0.4g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g51kcal3.8g4.6g1.6g0.8g
Valittu annoskoko39g25kcal1.9g2.3g0.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g13kcal1g1.2g0.4g0.2g
Arvot/100g100g65kcal4.9g5.9g2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531