Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 13g20kcal2.6g0g1.1g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl4.5g13kcal0.4g2.4g0.2g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Jäävuorisalaatti, rapea3g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaatti 7.4g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima4.5g17kcal1.3g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g117kcal8.6g6.4g6g0.4g
Valittu annoskoko39g59kcal4.3g3.2g3g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g29kcal2.2g1.6g1.5g0.1g
Arvot/100g100g150kcal11g8.2g7.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760