Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 6.5g20kcal1.2g3.1g0.1g0.7g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g5.2g14kcal0.9g0g1.2g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.6g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g71kcal4.4g6.2g2.8g1.4g
Valittu annoskoko39g35kcal2.2g3.1g1.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g18kcal1.1g1.6g0.7g0.4g
Arvot/100g100g91kcal5.6g7.9g3.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371