Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)1.5g1.5kcal0.3g0g0.1g0g
Poronkäristys, lapin liha 240g5.2g8kcal1g0g0.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 3.7g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Sipuli 4.4g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 1.1g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Juuriselleri 1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.1g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g33kcal3g2.4g1g0.6g
Valittu annoskoko39g17kcal1.5g1.2g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g8kcal0.8g0.6g0.3g0.2g
Arvot/100g100g43kcal3.9g3.1g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65272