Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho sunnuntai16g54kcal1.9g11g0.3g0.5g
Grahamjauho, 1 dl4.5g16kcal0.6g3.1g0.1g0.6g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Maito, Kevyt11g4.9kcal0.3g0.5g0.2g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g225kcal6g35.2g6.6g2.4g
Valittu annoskoko39g113kcal3g17.6g3.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna20g56kcal1.5g8.8g1.7g0.6g
Arvot/100g100g288kcal7.7g45g8.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=74187