Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 13g19kcal2.3g0g1g0g
Paprika punainen 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g11g40kcal0.5g3.4g2.7g0.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 5.4g3.5kcal0.2g0.3g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)4.1g5.1kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g138kcal7g8g8.6g1g
Valittu annoskoko39g69kcal3.5g4g4.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g34kcal1.8g2g2.2g0.3g
Arvot/100g100g176kcal9g10.2g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609