Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g13g4.5kcal0g0.9g0g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.8g27kcal0g0g3g0g
Sokeri5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g5.7g21kcal0.7g4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5g17kcal0.1g0.1g1.7g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g6.2g4kcal0.7g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g187kcal3g20.6g9.6g0.8g
Valittu annoskoko39g94kcal1.5g10.3g4.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna20g47kcal0.8g5.2g2.4g0.2g
Arvot/100g100g239kcal3.8g26.3g12.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574