Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot2.5g7.1kcal0.3g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa14g20kcal3.9g0g0.4g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 3.5g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Crowmoor siideri12g4.7kcal0g0.5g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.4g2.5kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g99kcal8.8g1.8g5.6g0.2g
Valittu annoskoko39g50kcal4.4g0.9g2.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g25kcal2.2g0.5g1.4g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542