Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai5.3g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Oivariini, 60 (100g)3.9g22kcal0g0g2.3g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%5.3g15kcal1.8g0g0.9g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g6.3g4.4kcal0.7g0.2g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g4.1g6.4kcal1.4g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)3.4g7.6kcal0.5g0g0.6g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g6.3g7.5kcal0.2g0.3g0.6g0g
Persilja 1.6g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g164kcal10.4g8.8g9.4g0.6g
Valittu annoskoko39g82kcal5.2g4.4g4.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g41kcal2.6g2.2g2.4g0.2g
Arvot/100g100g209kcal13.2g11.2g11.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891