Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.2kcal0.5g0.8g0g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g3.9g3.1kcal0.1g0.3g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g39kcal1.8g6.8g0.4g0.2g
Valittu annoskoko39g20kcal0.9g3.4g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g10kcal0.5g1.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2.3g8.7g0.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324