Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 18g6kcal0.1g1g0g0.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 13g10kcal0.2g2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 0.9g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g42kcal1g6.8g0.4g1.4g
Valittu annoskoko39g21kcal0.5g3.4g0.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna20g11kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Arvot/100g100g54kcal1.3g8.7g0.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242