Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Purjosipuli 2.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 1.2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Puna-ahven savustettu 5.5g6.2kcal0.9g0g0.3g0g
Katkarapu 3.2g2.2kcal0.5g0g0g0g
Sinisimpukka vedessä 2.5g2.2kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g31kcal3.8g1g0.8g0.2g
Valittu annoskoko40g15kcal1.9g0.5g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g8kcal1g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g39kcal4.8g1.3g1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203