Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g3.9g17kcal0.3g2.4g0.7g0.2g
Piltti, kuningatar2.1g1.2kcal0g0.3g0g0g
Flora Vanilla 12%5.9g11kcal0.3g0.9g0.7g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g5.9g3.7kcal0.6g0.2g0g0g
Mansikka 14g6.4kcal0.1g1.1g0g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton2g0.4kcal0g0g0g0g
Liivate 0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa5.9g5.9kcal0.6g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g95kcal4.6g10.2g3.4g1g
Valittu annoskoko40g47kcal2.3g5.1g1.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g24kcal1.2g2.6g0.9g0.3g
Arvot/100g100g119kcal5.8g12.8g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368106