Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.5g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Voi 60% rasvaa 1.2g6.8kcal0g0g0.8g0g
Sokeri3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 25g10kcal0g2g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g129kcal1.4g18.4g5g1.2g
Valittu annoskoko40g64kcal0.7g9.2g2.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g32kcal0.4g4.6g1.3g0.3g
Arvot/100g100g162kcal1.8g23.2g6.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557