Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 1.2g4.7kcal0.2g0.7g0.1g0.1g
Vehnälese 1.2g2.8kcal0.2g0.2g0.1g0.5g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hermesetas-jauhe0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.6g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.7kcal0.7g1g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g6.2g10kcal0.3g1g0.5g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2.2g0.9kcal0.2g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.4g1.4kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana79g81kcal4.6g10.4g2g1.6g
Valittu annoskoko40g40kcal2.3g5.2g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna20g20kcal1.2g2.6g0.5g0.4g
Arvot/100g100g102kcal5.8g13.1g2.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258