Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 75g445kcal17.3g9.5g37.1g4.5g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g30g86kcal9g0.6g5.1g11.1g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka105g370kcal12.6g75.6g1.8g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g9g47kcal1.9g3.4g2.8g3g
Saksanpähkinä 18g122kcal2.6g0.6g11.7g2.9g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g14g1.4kcal0.2g0g0.1g11.5g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g4.5g15kcal0g3.6g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g14g122kcal0g0g13.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g2416kcal87.2g186.6g144.2g66g
Valittu annoskoko390g1208kcal43.6g93.3g72.1g33g
Annoskoko puolitettuna195g604kcal21.8g46.7g36.1g16.5g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210