Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 32g129kcal0g31.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl45g152kcal6.3g28.6g1.4g2.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl9g30kcal2.7g3.1g0.8g1.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g168kcal0g0g18.6g0g
Rahka, valio56g36kcal5.6g2.3g0.2g0g
Mustikka metsä- 67g30kcal0.3g4.3g0.4g2.2g
Kananmuna kuoreton 82g117kcal10.2g0.2g8.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 75g26kcal2.3g3.7g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g1415kcal55g157.8g59.8g12g
Valittu annoskoko390g707kcal27.5g78.9g29.9g6g
Annoskoko puolitettuna195g354kcal13.8g39.5g15g3g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.2g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558