Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen80g579kcal0.8g0.8g64.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai80g281kcal9.6g57.1g1.7g2.4g
Luumu kivetön, kuivattu 80g164kcal3.4g30.2g0.7g6.9g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g66g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Sokeri 80g326kcal0g80.3g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g2898kcal44.4g338.8g147g18.6g
Valittu annoskoko390g1449kcal22.2g169.4g73.5g9.3g
Annoskoko puolitettuna195g725kcal11.1g84.7g36.8g4.7g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278