Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)37g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.5g0g0g
Rypsiöljy 45g397kcal0g0g44.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 100g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 90g308kcal9.1g62.8g1.1g3.1g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Rusina 30g87kcal0.8g18g0.1g2.9g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g20g120kcal4.8g1.3g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g2497kcal39g303g121.4g13.4g
Valittu annoskoko390g1249kcal19.5g151.5g60.7g6.7g
Annoskoko puolitettuna195g624kcal9.8g75.8g30.4g3.4g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097