Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.1g0.1g4.2g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 87g16kcal0.5g2.2g0.3g0.6g
Rypsiöljy 45g397kcal0g0g44.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.5g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl32g208kcal4.5g1.1g20.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.4kcal0.1g1.2g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Rusina 15g44kcal0.4g9g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g2664kcal41.2g296.2g142.4g11g
Valittu annoskoko390g1332kcal20.6g148.1g71.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna195g666kcal10.3g74.1g35.6g2.8g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980