Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g3g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g36g127kcal0.6g32.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.7g8.4kcal0.3g1.6g0.2g0.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g36g112kcal6.1g19.5g1g4.7g
Vehnäjauho, sunnuntai47g165kcal5.6g33.4g1g1.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g72g224kcal12.3g39g2.1g9.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)18g130kcal0.1g0.1g14.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g60g36kcal6g2.6g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen24g8kcal0.8g1.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu16g21kcal1.8g0g1.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl12g70kcal2.5g0.6g6.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana781g1850kcal76.2g268.8g53.2g35.4g
Valittu annoskoko390g925kcal38.1g134.4g26.6g17.7g
Annoskoko puolitettuna195g463kcal19.1g67.2g13.3g8.9g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183