Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Purjosipuli 112g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Peruna, keskikokoinen 60g800g480kcal12g104g0.8g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g208g58kcal1.2g12.4g0.4g5.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 45g318kcal0.2g0g35.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 35g107kcal3.5g12g4.9g0.4g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)640g768kcal128g0g22.4g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)320g272kcal3.2g11.2g22.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7808g4337kcal309.8g340.2g175g36.4g
Valittu annoskoko3904g2169kcal154.9g170.1g87.5g18.2g
Annoskoko puolitettuna1952g1084kcal77.5g85.1g43.8g9.1g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904