Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 800g5596kcal5.2g0g630.4g0g
Mustikka1200g400kcal6g76.8g4.8g39.6g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 360g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7812g22310kcal238.4g2312.8g1334.2g134g
Valittu annoskoko3906g11155kcal119.2g1156.4g667.1g67g
Annoskoko puolitettuna1953g5577kcal59.6g578.2g333.6g33.5g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796