Pastaa paahdettujen tomaattien kera

Paahdetut tomaatit antavat tälle pastalle täyteläisen, lähes pizzamaisen aromin.

Lisäämällä pastaan siivutettua serrano-kinkkua tai paistettua pekonia, saat annoksesta tuhdimman.

Aloita tomaateista, sillä ne vievät aikaa.

Leikkaa miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunin kestävään astiaan.

Mausta yrtein, tuore salvia ja basilika toimii parhaiten, mutta myös kuivattu oregano, timjami ja rosmariini toimivat.

Raasta valkosipulin kynsi ja ripottele raaste mahdollisimman tasaisesti tomaattien päälle.

Mausta suolalla ja ripsauta balsamicoa päälle.

Laita uuniin paahtumaan.

Miedolla alle 100 asteen lämmöllä tämä vie jo tovin, mutta 150-200 asteessa noin tunnin.

Kun tomaattien aromi rupeaa pukkaamaan uunista rikkaana on aika aloittaa pastan keittäminen.

Keitä noin 70 g pastaa per henkilö.

Pasta-annoksen maku tulee tomaateista ja pastasta, joten kannattaa panostaa kunnon pastaan.

Miedossa lämpötilassa kuivatussa pastassa tuppaa olemaan parempi maku, eli etsi termiä "bassa temeperatura".

Jos oikein haluaa hifistellä, kannattaa etsiä vielä "al bronzo" termiä.

Pronssi suuttimien läpi puristettu pasta kun kuulemma sitoo paremmin kastikkeen itseensä.

Kun pasta on kypsä (älä yli kypsennä), valuta pasta, annostele lautaselle ja lorauta tilkka oliiviöljyä.

Lisää parmesaani ja tomaatit (sekä mahdollinen lisäkeliha).

Pyöräytä hieman sekaisin, lisää mahdollisia tuoreita yrttejä ja ripaus mustaapippuria ja nauti.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta, fusili, euroshopper1260g4385kcal148.7g907.2g18.9g37.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g2250g450kcal13.5g74.3g6.8g0g
Oliiviöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta180g823kcal72g0g57.6g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g90g86kcal1g16.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7812g13157kcal476g2007.6g347g77.2g
Valittu annoskoko3906g6578kcal238g1003.8g173.5g38.6g
Annoskoko puolitettuna1953g3289kcal119g501.9g86.8g19.3g
Arvot/100g100g168kcal6.1g25.7g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423497