Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g802g481kcal12g104.3g0.8g7.2g
Bataatti, kuorittu 577g467kcal9.1g97.1g0.3g17.3g
Porkkanaraaste 200g924g249kcal5.5g48.9g1.8g23.1g
Lanttu 856g247kcal8.6g39.4g2.6g15.4g
Palsternakka 748g476kcal3.7g88.2g3g33.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7812g3840kcal77.8g755.8g17g193.4g
Valittu annoskoko3906g1920kcal38.9g377.9g8.5g96.7g
Annoskoko puolitettuna1953g960kcal19.5g189g4.3g48.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513