Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa42g7.2kcal0.2g1.1g0.3g0.3g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi99g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma14g45kcal0g10.4g0g0g
Auringonkukansiemen 14g84kcal3.2g1.8g7g0.8g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)212g740kcal29.6g139.6g6.3g10.6g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g6.3g57kcal0g0g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana783g1867kcal66g305.8g39.8g23.4g
Valittu annoskoko391g934kcal33g152.9g19.9g11.7g
Annoskoko puolitettuna196g467kcal16.5g76.5g10g5.9g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361