Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 63g189kcal11.2g30.4g0.6g6.7g
Vesi, vesijohtovesi 251g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Naudanliha keskiarvo 31g48kcal6g0g2.6g0g
Sianliha keskiarvo 31g68kcal5.7g0g5.1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana783g619kcal46.2g62.2g16.6g14g
Valittu annoskoko392g310kcal23.1g31.1g8.3g7g
Annoskoko puolitettuna196g155kcal11.6g15.6g4.2g3.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019