Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1g0.5kcal0g0g0g0.8g
Siirappi 7.7g23kcal0g5.7g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g10g5.8kcal0.9g0.5g0g7.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 39g134kcal2.1g29.5g0.5g0.5g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 19g74kcal1.1g16.2g0.3g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 194g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 68g219kcal8.1g41g1.4g3.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 19g63kcal5.6g1.4g3.9g5.9g
Auringonkukansiemen 14g81kcal3.1g1.7g6.7g0.8g
Kurpitsansiemen,kuoreton14g66kcal2.4g5.7g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g1400kcal46.6g203.4g43.2g38.8g
Valittu annoskoko392g700kcal23.3g101.7g21.6g19.4g
Annoskoko puolitettuna196g350kcal11.7g50.9g10.8g9.7g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974