Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp83g370kcal6.5g36.6g22.2g3.4g
Kohupiim (Tere)83g66kcal13.3g2.9g0.1g0g
Hapukoor (Tere)6.2g7.4kcal0.2g0.3g0.6g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g25g35kcal3.1g0.1g2.4g0g
Maissitärkkelys 3.7g13kcal0g3.2g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Kermavaahto, valio21g62kcal0.5g1.2g6g0g
Mustikka, Pakkasmarja156g52kcal0.8g10g0.9g5.1g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana785g1252kcal49g118g64.4g17g
Valittu annoskoko393g626kcal24.5g59g32.2g8.5g
Annoskoko puolitettuna196g313kcal12.3g29.5g16.1g4.3g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709