Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1162kcal133g0g70g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)700g175kcal7g38.5g0g9.8g
Basilika, kuivattu 5.3g13kcal0.8g1.1g0.2g2.1g
Ruokasuola jodioitu 11g0.3kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Paprikajauhe 3.5g11kcal0.5g0.6g0.5g1.3g
Porkkana 298g97kcal1.8g16.5g0.6g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 53g180kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1400g373kcal46.2g43.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%263g604kcal76.1g6.6g31.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 47g418kcal0g0g47.3g0g
Lasagnelevy Rainbow284g1041kcal39.7g201.3g8.8g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7841g8265kcal627.4g709g320g68.6g
Valittu annoskoko3920g4132kcal313.7g354.5g160g34.3g
Annoskoko puolitettuna1960g2066kcal156.9g177.3g80g17.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111