Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 365g521kcal45.6g1.1g37.4g0g
Sokeri 1129g4581kcal0g1127.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1079g3701kcal109.9g755.1g12.9g37.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.7g0g0g
Voi 332g2408kcal3.9g1.3g269.9g0g
Rahka, valio332g216kcal33.2g13.9g1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 664g177kcal21.9g20.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g23366kcal429g3878.2g642.4g75.6g
Valittu annoskoko3920g11683kcal214.5g1939.1g321.2g37.8g
Annoskoko puolitettuna1960g5842kcal107.3g969.6g160.6g18.9g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531