Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt931g428kcal29.8g44.7g14g0g
Hiiva, 50g93g57kcal12.2g1g0.4g0g
Sokeri 261g1058kcal0g260.5g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g19g58kcal2g11.2g1.3g5.2g
Kananmuna 50g(kpl)93g117kcal10.2g0.3g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2049g7029kcal208.7g1433.9g24.6g71.7g
Voi 279g2026kcal3.3g1.1g227.1g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g186g596kcal31.7g85.7g14g32.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g22739kcal595.8g3676.8g579.6g219g
Valittu annoskoko3920g11369kcal297.9g1838.4g289.8g109.5g
Annoskoko puolitettuna1960g5685kcal149g919.2g144.9g54.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726