Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 807g273kcal24.7g39.5g0.8g0g
Hiiva 70g52kcal9.2g0.8g0.3g4.8g
Sokeri 215g874kcal0g215g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1458g5004kcal148.6g1020.8g17.5g51g
Margariini 80 % laktoositon 175g1223kcal1.1g0g137.8g0g
Kananmuna kuoreton 118g169kcal14.8g0.4g12.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 592g5206kcal3.6g2.4g586g0g
Sokeri 484g1966kcal0g483.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g29533kcal404g3525.4g1509g111.6g
Valittu annoskoko3920g14767kcal202g1762.7g754.5g55.8g
Annoskoko puolitettuna1960g7383kcal101g881.4g377.3g27.9g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853