Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 662g944kcal82.7g2g67.8g0g
Sokeri 385g1562kcal0g384.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g105g368kcal3.7g85.2g1.1g3.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g90g302kcal0.1g74g0.1g1.3g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 60g222kcal11.1g6.6g13g18.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA601g962kcal43.9g96.2g42.1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g451g2409kcal22.1g234.5g144.3g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1203g4330kcal24.1g32.5g457g0g
Sokeri 180g732kcal0g180.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g144kcal0g35.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g150g60kcal0g15g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7848g24072kcal375.4g2292.8g1450.8g45.6g
Valittu annoskoko3924g12036kcal187.7g1146.4g725.4g22.8g
Annoskoko puolitettuna1962g6018kcal93.9g573.2g362.7g11.4g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905