Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g134g46kcal0.3g9.5g0.4g2.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)38g274kcal0g0g30.4g0g
Sokeri50g203kcal0g50g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g58g207kcal7.5g40.2g1.2g2.1g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana786g1884kcal31.6g208.6g99.4g9g
Valittu annoskoko393g942kcal15.8g104.3g49.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna197g471kcal7.9g52.2g24.9g2.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574