Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl42g36kcal0.6g1.9g3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 42g117kcal0.8g1.3g11.8g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio49g143kcal16.8g0g8.4g0g
Grahamjauho 16g51kcal1.6g9.4g0.3g1.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl42g144kcal5.9g27g1.3g2.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 28g200kcal0.2g0.1g22.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g85g76kcal13.5g1.2g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana788g1666kcal89.4g85.8g107.2g9.2g
Valittu annoskoko394g833kcal44.7g42.9g53.6g4.6g
Annoskoko puolitettuna197g417kcal22.4g21.5g26.8g2.3g
Arvot/100g100g212kcal11.3g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490