Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1536g4977kcal242.7g1036.8g44.9g153.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g768g2765kcal110.6g452.4g53.8g72.2g
Ohrasuurimo 768g2475kcal63.4g485g15.4g58.4g
Oivariini, 60 (100g)96g528kcal1g1g57.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 768g2478kcal91.2g464.3g15.4g44.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7872g26446kcal1017.8g4879g374.2g657.4g
Valittu annoskoko3936g13223kcal508.9g2439.5g187.1g328.7g
Annoskoko puolitettuna1968g6611kcal254.5g1219.8g93.6g164.4g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810