Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 1349g2060kcal260.4g0g113.3g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl450g1349kcal38.2g242.8g20.2g9.9g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl39g351kcal0g0g39g0g
Jäävuorisalaatti, rapea300g30kcal3.3g2.4g0.6g3.6g
Tomaatti 749g171kcal4.2g25.9g2.2g10.5g
Juustoraaste emmental punaleima450g1754kcal130.4g0g134.9g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g300g126kcal4.8g27g1.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore150g38kcal0g13.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7872g11836kcal886.4g637.6g624g53.2g
Valittu annoskoko3936g5918kcal443.2g318.8g312g26.6g
Annoskoko puolitettuna1968g2959kcal221.6g159.4g156g13.3g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760