Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g38g51kcal1.9g9.5g0.5g0.9g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 63g80kcal13g0g3.1g0g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka13g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 19g6.5kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 13g40kcal3g5.7g0.2g1.1g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk18g6.8kcal0.3g1.3g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana789g486kcal42.4g37.2g17.4g8.2g
Valittu annoskoko394g243kcal21.2g18.6g8.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna197g122kcal10.6g9.3g4.4g2.1g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390