Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green300g975kcal72g147g3g36g
Peruna, vanha, kuorittu 900g685kcal16.9g139.5g1.8g9g
Porkkana 390g128kcal2.4g21.7g0.8g9.9g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1500g525kcal24g103.5g1.5g21g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g300g1104kcal78.6g177.6g7.5g26.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7884g7706kcal397.2g1198.2g114g206.6g
Valittu annoskoko3942g3853kcal198.6g599.1g57g103.3g
Annoskoko puolitettuna1971g1927kcal99.3g299.6g28.5g51.7g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313